A karikatúra olyan humoros vagy gúnyos célú képi ábrázolás, főként rajz vagy lenyomat, amely egy ember jellegzetes vonásait vagy valamilyen jelenetet szándékosan túlzó módon, torzítva mutat be. Célja az ártatlan szórakoztatáson kívül lehet a kinevettetés, fenyegetés, figyelmeztetés és bírálat. Gyakran megbélyegzi az emberi gyarlóságokat vagy valamilyen társadalmi, politikai stb. jelenség sötét oldalát.

 

"I never forget a face, but in your case I'll be glad to make an exception." (Groucho Marx

 


" A karikatúra bármi, ami eltér a megszokottól, a sablontól. Egy ember önmagában is lehet karikatúra. Egy jó karikaturista számára az egész világ egy karikatúra. Mindent görbe tükörben lát, félrehall, mindenhol a fonákot keresi. Láttam már kiváló képzőművészt vért izzadni, mikor karikatúrát próbált alkotni és ez fordítva is igaz. Nem elég nagy orrot rajzolni.. Ha egy karikatúra derűvel segít eligazodni a világban, és még a szemet is gyönyörködteti, akkor az egy jó karikatúra. Ha gúnyol, sérteget, és a rajz is irritál, akkor rossz. Ilyen egyszerű."

by-BÉKÉSI JOE

 

Szerző: maxdraw  2010.04.24. 01:41 Szólj hozzá!

 nevem Sziveri Balázs.1982-ben születtem.Amatőr szinten foglalkozok karikatúrák,és rajzok szerkesztésével,és tervezésével.16 éves korom óta mondhatni aktivan.Amikor bevonultam a seregbe,nagy előszeretettel figuráztam ki egy-egy mozzanatot,illetve tisztet,katona cimboráim nagy örömére.Két Kiállitásom volt eddig.Az eggyik az óbecsei orion rajzcsoporton belül,a másik a Budapesten a kétfilléres dij nevezésére irányult.

A Nosorog  http://www.nosorog.rs.sr/brojevi-numbers/91-100/98ns7.html

cimű szerbiai szatirikus humorlapban is jelent meg rajzom.

További a képes ifi-ben egy egész picike,

Jelenleg az Amerikai Magyar Hirlapba publikálok.

Fogadjatok sok szeretettel ezt a néhány rajzot.

tiszteletem

 


My name is Sziwery Balázs. I was born in 1982. Amateur at the level of cartoons, and drawings editing, and planning. When entered the army, whit high predilection I drawed every motif, or military officer, delight of fellow soldier. I have had two exhibitions, one of these, was in my town at the Orion drawing group, the other was in Budapest.

Currently I published in the newspaper(Amerikai Magyar Hirlap)

These few drawings receive a lot of love.

due respect

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: maxdraw  2010.04.12. 16:13 2 komment

e-mail cimem-sziwery@eunet.rs

vagy    absynt@neobee.net                                                                                                                    ez volnék én

Szerző: maxdraw  2010.04.12. 15:59 Szólj hozzá!